sunnuntai 21. marraskuuta 2010

Koristeita sitruksien kuorista


Mandariinin muiden suht ohutkuoristen sitruksien kuoret ovat tuoksuvaa, ilmaista ja ekologista askartelumateriaalia. Kun koriste ei enää viehätä voit edelleen kompostoida sen.

Yritä kuoria sitrukset mahdollisimman isoina palasina ja leikkaa tuoreista kuorenpaloista saksilla tai veitsellä kuvioita, esimerkiksi tähtiä. Samankokoisia kuvioita teet nopeasti enemmän pienillä piparimuoteilla.


Aseta kuviot kuivumaan. Jos haluat pinnaltaan tasaisia kuvioita, laita kuvioiden päälle pala leivinpaperia ja kevyt paino. Leivinpaperi estää kuvioita tarttumasta painoon. Vapaasti kuivuneista kuvioista tulee hiukan käppyräisiä.


Voit myös liittää kaksi kuviota yhteen ja laittaa väliin rautalangan tai narun. Mitään liimaa et tässä tarvitse. Lanka kiinnittyy kuorten väliin kun koristeen kuivuessa. Tee näin vaikka sydänköynnöstä ja yksittäisiä ripustettavia pikkukoristeita. Köynnöstä voi tehdä myös pikkuhiljaa, aina kun kuoria syntyy.


Tätä en ole vielä testannut, mutta uskoisin sitruksenkuorikoristeiden toimivan myös ulkokransseissa, sillä linnut tuskin kuoren mausta isommin pitävät. Kuivat koristeet voit kiinnittää kuumaliimalla ja tuoreet rautalangalla.

Kaikkein yksinkertaisimmat tuoksuvat koristeet teet pujottamalla kuorenpalasia rautalankaan. Pujota riittävästi tuoreita kuoria ja yhdistä lopuksi rautalangan päät sydämeksi tai ympyräksi. Kuoret voi pujottaa myös ohueen naruun ja laittaa roikkumaan. Lisää koristeeksi vielä esimerkiksi kanelitankoja ja nauhaa.


Tuoksuvia askarteluhetkiä!

2 kommenttia:

  1. Ihania kransseja! Nyt täytyykin ruveta pilkkomaan mandariinin kuoret :-)

    VastaaPoista
  2. Mukava kun aloitit joulublogin. Itse aloitin myös, mutta en sitä kovin useasti taida jaksaa päivittää...
    Ihana saada katsella kauniita kättesi töitä!

    VastaaPoista

Kommentit piristävät aina, kiitos ♥