tiistai 13. tammikuuta 2015

Nuutinpäivä


Nuutinpäivä joulun loppu? Meillä joulukuusi on vieläkin salin nurkassa ja tänään sain maistaa siitä ensimmäisen kerkän, joten olkoon sijoillaan vielä hetkisen kun ei varistakaan. Koristeet aion siitä kuitenkin tänään pois ottaa. 

Piparkakkutalo on syöty jo aikapäiviä sitten ja eilen oli ison joulupiparin vuoro. Kuvatessani kuopus sanoi, että on ihan tyhmää kun laitetaan joulu pois. Niinhän se vähän onkin, mutta onhan se joulu taas tänäkin vuonna.


Piparipojat roikkuvat vielä kovin vaitonaisina hyllyn reunalla, mutta eiköhän nekin syödyksi tule, kun iskee riittävän suuri piparipula.


Vaikka joulukoristeet laitetaankin piiloon, niin tontut eivät meillä kokonaan katoa näkyvistä. Suurin osa on pieniä huopa- tai saunatonttuja, mutta kuistilla on vahdissa vähän isompi Vihtori -tonttu. Vihrorikin saa kyllä heittää tuon punaisen hiipan joulukoristelaatikkoon ja käyttää sen alla olevaa sammaleenvihreää hiippaa seuraavaan pikkujouluun saakka. Ja partaakin Vihtori saisi vähän siistiä, kun näyttää hiukan repsottavalta.


Kaipa se on siivouksen päälle käytävä karkkiostoksillä jos sattuu illalla nuutipukkeja tulemaan. Käykö teilläpäin, entä oletko itse ollut? Vai onko nuutittaminen sinulle ihan outo perinne?

3 kommenttia:

 1. On kyllä ihan vieras perinne! (vaikka toki nuuttipukeista kuullut olen..)
  Hauska tietää, että sellaisiakin jossain liikkuu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ihme. Moni tännepäin muualta muuttanut on kuulemma ihmetellyt mitä naamioväkeä oven takana on Nuuttina ollut. Wikipedia kertoo, että ainakin Satakunnassa ja vakka-Suomessa on nuutipukkeja ollut ja nuutitetaan edelleen. Itsekin 70-80 luvun vaihteessa on tullut nuutipukkeiltua. Ja omat pojat jatkoivat perinnettä täällä omassa harvassa naapurustossa.

   http://fi.wikipedia.org/wiki/Nuuttipukki

   Poista
 2. Tuttu perinne, kun Noormarkussa asuin lapsena. Usein tuli käytyä nuutittamassa, ja Hietamäeltä sai parhaat karkit :-)

  Täällä pääkaupunkiseudulla perinnettä ei tunneta ja nykyisin sitä ei enää muista edes karkkia ostaa nuutipukkeja varten.

  VastaaPoista

Kommentit piristävät aina, kiitos ♥