tiistai 6. tammikuuta 2015

Loppiaisena


Loppiainen, joulun loppu? Ei kuitenkaan vielä meillä, tai ainakaan minulla. Vaikken minäkään Tapanin jälkeen ole joululauluja kuunnellut enkä tonttulakki päässä istunut, niin joulukuusi on vielä salissa ja pikkukuusi ruokahuoneessa. Joulukoristeetkin, ne vähät mitä löytyi, ovat vielä paikallaan. Vähyys johtui siitä ettei varsinaista kuusenkoristelaatikkoa löydetty vintin kätköistä. Eihän se sieltä minnekään karannut ole, joten josko ensi jouluksi löytyisi. Aattona jouduttiinkin sitten inspiroimaan kuusenkoristeita aiemmin askarrelluista massakoristeista. Onneksi joku muu koristelaatikko sentään löytyi, ettei ihan koristeetta kuitenkaan oltu. 


Kuusikatastrofi (kaksi pihan laidalta kaadettua kuusta, joista kumpikaan ei kaadettuna oikein miellyttänyt, mutta kapeampi otettiin sisään) jää kyllä mieleen, mutta laitan tähän nyt vielä muistoksi yhden kuvan sekametelikuusestamme. Melkoinen rimpula ja kälyn (Kiitos vielä!) tuomat sähkökynttilätkin on tuohon lisätty vasta koristeiden laittamisen jälkeen. Koristelu on lasten käsialaa, enkä ole siihen yhtään koskenut vaikka aattona ajattelin, että täytyy kyllä vähän fiksata.Pikkujoulukuusikin on vielä ruokahuoneen nurkassa ja siihen on tullut pienet kerkätkin. Repäisin tuon ojanpenkasta marraskuussa ja siinä on hieman juurtakin mukana. Liekö siinä syy kestävyyteen?


Liekö tämän kuulaan pakkassään syytä tai ansiota, kun ostin kauppareissulla alennuksessa olleita juuressurvoksia. Mies ihmetteli enkö jo saanut jouluruuista tarpeekseni, kun laitoin aamulla uuniin sekä lanttu- että porkkanalaatikon. Ja niiden perään karjalanpaistin. Siinä välissä keittelin satsin rosollia ja tarkastin sekä testasin vielä jääkaapista löytyeet jouluruuat. Samoilla uuninlämmöillä paistoin vielä joulutorttusatsin kahvin kaveriksi. Minulle maistui hyvin ja sain samalla testattua vähän erilaisia laatikkoreseptejä. Aattona kun ei kauheasti viitsi testailla.Koristeita eniten taitaa olla lastenhuoneessa, mutta siellä en jostain syystä viitsinyt kuvata mitään. Tässä muutama kuva muualta talosta.


Koristeet yritän pakkailla pois Nuuttina, mutta mietinnässä on miten ja minne. Tähän asti olen käyttänyt sekalaisia pahvilaatikoita, mihin olen kirjoittanut päälle ja sivuille mitä laatikossa on, mutta aika helposti nuo laatikot näemmä hukkuvat muun säilytettävän joukkoon. Eihän tämä ei ollut ensimmäinen kerta kun näin käy. Todennäköisesti törmään koristelaatikkoon kesällä rantalelupussia hakiessani ;) Läpinäkyvät muovilaatikot voisivat kenties toimia, tai sitten on vain alettava karsimaan vintin tavaroita rankalla kädellä. Onhan tässä vielä hetki aikaa miettiä miten pakkailee. Hyviä vinkkejä saa kernaasti jättää.

Ihan tässä on oltu sunnuntaifiiliksissä tämä päivä ja aika mukava koulualoitus tämä vajaa viikko on koululaisillekin. Vain kolme aamuherätystä ja sitten taas hetken huili. Hyvää alkanutta viikkoa Sinullekin.

4 kommenttia:

 1. Oi nam, mullekin maistuisi taas jo jouluruuat :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miehelle perustelin eilen, etteivät nuo laatikot ainakaan täällä satakunnassa ole mitään pelkkiä jouluruokia vaan perinteisiä pitoruokia. Vanhemmilla on usein porkkanalaatikkoa lihapadan kanssa, Itsetehty rosollikin on niin hyvää, että paljon useammin voisi tehdä. Ainoa ongelma itselläni punajuuren käytössä on sen hidas kypsyminen, mutta keittelen sitä joskus ja teen simppelin salaatin siitä, rucolasta ja fetasta.

   Poista
 2. Mulla oli vielä pakkasessa porkkana- ja lanttulaatikkoa ja sulatin niitä härän entrecote-pihvin kaveriksi. Hyvältä maistuivat taas pienen tauon jälkeen :) ihanaa, kun jollakin muullakin on vielä joulu. Meilläkin on vielä täysi joulu päällä, mutta vähitellen kai sitä pitää alkaa karsimaan pois.. Kuusi saa kyllä olla ainakin Nuuttiin asti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taidan myös pakastaa osan noista eilen tehdyistä. Uskoisin niiden maistuvan taas makoisalta vaikka hiihtoloman aikaan, jos nyt pakkasia vielä saadaan. Hiihtokeleistä ei taida uskaltaa haaveillakaan, vaikka sentti yöllä lunta tulikin.

   Poista

Kommentit piristävät aina, kiitos ♥