maanantai 9. joulukuuta 2013

Glögimaisteluja

Glögi lämmittää ihanasti, ihan sellaisenaan tai terästettynä. Lapsille maistuu Marlin perustiivisteestä tehty juoma, mikä taas omaan makuuni on liian makeaa, mutta kyllä sitäkin joskus tulee juotua kun tarvitsee nopeaa lämmikettä. 

Huomasin, että Marlin sivuilla on reseptejä jouluruokiin, missä on käytetty glögiä. Tähän mennessä olen käyttänyt sitä vain glögipäärynöiden ja hyydykekakun teossa. Tänä jouluna voisi kokeilla vaikka glögisilliä. Oletko sinä kokeillut mitään noista? Jos olet, niin tykkäsitkö?

Kuvassa näkyy viime viikonlopun testaukset. Tunnustan heti, että ostin tuon Blossan vuosikertaglögin pelkästään pullon perusteella. Punainen pullo on hyvännäköinen ja erottuu hyllystä edukseen, mutta sisältö oli minulle pettymys sekä väriltään että maultaan. Pullolle täytyy keksiä kuitenkin jatkokäyttöä vaikka kynttiläjalkana.


Oikeanpuoleista Lumoava Appelsiini-Suklaaglögiä maistettiin myös, ja sitä on vieläkin pullon pohjalla. Pidän kyllä sekä appelsiinistä että suklaasta, mutta en sittenkään glögin seassa. Tuoksukin oli jotenkin keinotekoinen. Eli ainoaksi ostokseksi jää tämäkin. Molempia näitä on testattu myös Ruoka.fi:ssä, eivätkä ne sielläkään saaneet huippupisteitä.

Näitä Lidlin glögejä sen sijaan voisin ostaa toistekin. Maku on mukavan mieto ja mausteinen. Hintakin on kohdallaan. Plussaa oikeasta viinipullonkorkista.

kuva via Lidl

Näiden lisäksi on maisteltu pullo Blossan viiniglögiä ja se taitaa olla tähänastisista mieluisin tämän Lidlin glögin ohella. Mitähän seuraavaksi kokeilisi? Vai pitäisikö keitellä glögi itse? Vaalea omenamehupohjaista glögiä olen joskus tehnytkin, mutta tumman tekeminen on testaamatta. Mielellään saa vinkata hyviksi koettuja reseptejä.

Illanjatkoja kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit piristävät aina, kiitos ♥