maanantai 2. joulukuuta 2013

Joulukuussa ollaan

Viikonloppu vierähti vauhdilla urheilun ja keskimmäisen lapsen synttäreiden merkeissä. Joulukoristeet ja kyntteliköt on vielä etsimättä, mutta täytyy korjata tilanne pikapuoliin.

Pienenä päähänpinttymänä minulla on, että kynttilikön tai paperitähden "saa" ripustaa tai laittaa paikoilleen vasta kun on pessyt sen takana olevan ikkunan. Vanhojen ikkunoiden pesu ei vain olekaan mitään pikapuuhaa. Ensin pitää löytää oikeat ruuvimeisselit ja ruuvailla ikkunoita pitävät hakaset auki, sitten suostutella poka pois paikaltaan kenties leipäveitsellä vähän avustaen ja ottaa se alas hajottamatta sitä. Pestäviä pintoja isommissa ikkunoissa on 20 ja pienissä 16. Ikkuna tai pari päivässä on minulle sopiva tahti.

Kamerajalustan ja kameran välinen osa on hukassa, joten kaikki kuvat ovat melko tärähtäneitä ja hämäriä käsivaraotoksia. Ruokahuoneen nurkkaan toin pikkujoulukuusen ja istutin oksalle punaisia kangaslintuja (=tämän vuoden vuosikertakoristeet lapsille).


Peura pääsi jälleen kuvun sisään. Lumeksi valkoista villaa ja muutama akryylitimantti mukaan. Peuran olen ostanut valkoisena ja suihkinut kromimaalilla.


Ostin jo viikko sitten kolme hyasinttia ja yritin pitää niitä lämpimässä, että avaisivat kukkansa synttärijuhliin mennessä, mutta vain tämä sininen ehti kukkaan. Vaaleanpunaisen kukintaa ja tuoksua vielä odottelen, siinä on minusta SE oikea joulun tuoksu. Muuten olen herkkä (kemikaalien) hajuille, mutta näiden tuoksua siedän hyvin. 


Täällä paistaa aurinko, pakkasta on muutama aste ja tuulikin on tyyntynyt, joten täytyypä lähteä tekemään kuusitarkastus.

1 kommentti:

  1. Onpas pieni söpöläinen tuo kuusi :) Meille ei taida ihan muutamaan vuoteen enää allergioiden takia tulla kasveja sisätiloihin, mutta ulos minäkin kuusen jo sain pystytettyä.

    ~ Piia Anneli / annelivia

    VastaaPoista

Kommentit piristävät aina, kiitos ♥