torstai 28. marraskuuta 2013

KierrätysenkeliOlen usein katsellut postituslaatikoiden vahvikkeena käytettyjä pakkausnauhoja ja miettinyt mitä muuta kuin punottuja koreja niistä voisi tehdä. Hain eilen yhden hyshys-paketin ja siinä oli ympärillä valkoista pakkausnauhaa. Nauhasta muotoitui säänkestävä kierrätysenkeli pienellä vaivalla.


Tein ensin kolminkertaiset lenkurat, mitkä kiinnitin teipin palasella. Kokeilin kiinnityksen myös nitojaa, mutta niitti ei mennyt kuin muutaman nauhan läpi.


Toisesta palasesta taittelin hameen.


Liitin siivet ja hameen yhteen.


Taitoin siivistä yli jääneen palan pääksi.


Pikkupätkästä tuli kädet. Kädet kannattaa kiinnittää myös mekon sivuihin, niin pysyvät paremmin paikallaan. Niitin päälle voisi vielä liimata jotain pientä ja kaunista, kierrätettyä tietenkin.


Tein enkelille vielä hiukset. Halkaisin saksilla nauhan pätkän päistään ja kiharsin kutrit pihdeillä (onnistuu myös sormien välissä). Hiukset kiinnitin kirkkaalla teipillä. Lopuksi tein nauhaan piikillä reiän ja pujotin reiästä ripustusnarun.

Tässä vielä muutama muu roskista tekemäni enkeli vuosien takaa: 


Valoisaa torstaipäivää!

8 kommenttia:

 1. Oi miten hieno. Tänään juuri töissä heitin ison kanssa noita nauhoja roskiin.

  VastaaPoista
 2. Ihana enkeli, näppärä idea :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos Tuija, Donna ja Miia kommenteistanne.

  Saahan nauhasta muutakin taiteltua, vaikka sisäkkäisiä palloja tai rusetteja ulkokoristeisiin ellei anna muovisuuden haitata. Kokeilin joskus korintekoa perinteisellä pärekoritekniikalla ja onnistuu kyllä, mutta isoon koriin saa kyllä säästää monta nauhaa. Monelle näitä kyllä varmaan tässä joulunalla kertyy, joten jemmaan vain ja vaikka kevään korvalla koria tekemään.

  VastaaPoista

Kommentit piristävät aina, kiitos ♥