lauantai 1. tammikuuta 2011

Uunituore vuosi

Hyvää uunituoretta tätä vuotta! Taas on vuosi on vaihdettu uuteen ja heti alkajaisiksi löysin kuohuviinistäni kultaa. Toivottavasti se lupaa jotain hyvää.


Uudenvuoden perinteet ovat hieman vuosien varrella muuttuneet. Enää emme valaneet tinaa, vaikka minulla olisi ollut viime vuoden valetut tinat vielä tallessa. Yhtään rakettiakaan emme hankkineet, sillä ilmakehää kuormitettiin riittävästi ilman meitäkin. Lapsia rakettien ostamattomuus vähän harmitti, mutta silti näimme ja kuulimme ihan riittävästi räiskettä.

Vanha vuosi hyvästeltiin saunomalla kynttilänvalossa, syömällä hyvin ja pelailemalla yhdessä lasten joululahjapelejä.

Palataan vielä viime vuoteen ja joulukukkiin, jotka olivat kovin hyasinttipainotteisia, kinkkumittarinhakureissulla mukaan tarttunutta punaista ruusupuskaa ja äidiltä saatua valkoista miniruusua lukuunottamatta.

Ostin joulunaluspaukkupakkasilla hyasintteja, tavallisia sekä minihyasintteja. Epäilen, että pakkanen pääsi puraisemaan niitä pakkauksesta huolimatta, sillä nuo pienet minit eivät oikein jaksaneet aueta kunnolla. Pesin ne kyllä myös puhtaiksi mullasta ja sijoittelin vanhoihin eriparin pikareihin, eli juurten vioittuminenkin saattoi olla kukinnan keskeytymisen syy, mutta enemmän epäilen kyllä pakkasta.


Isompien pestyjen hyasinttien kanssa ei kuitenkaan samaa ongelmaa ollut, vaan ne jaksoivat nostaa vartensa korkeuksiin ilman multaakin. Vaappuvat kukkavarret leikkasin lopulta poikki ja laitoin veteen.


Muutama sipuli kasvattelee pientä kakkoskukintovartta, mutta jo kukkineista katkaisin kukat pois ja laitoin "naatit" vielä jäälyhtyä koristamaan. Työnsin sipulin pohjaan ensin pätkän rautalankaa ja langan toisen pään taitoin ämpärin "liepeeseen".


Kerrotaan samalla tähän myös amarylliksen kuulumiset. Istutin pienen ostosipulini multaan marraskuun viimeisellä viikolla ja ensimmäinen elonmerkki sipulista näkyi 5.12. Tänään, vuoden ensimmäisenä päivänä kaksi ensimmäistä kukkaa ovat täysin auenneet.


Tällä kukalla ei suotta ole komeaa, ritarinkukan nimeä vaikka punaisena kukka on kyllä vielä vaikuttavamman näköinen kuin valkoisena.


Asetin kukkavarren tueksi äidiltä saadun keijukaisen. Näiden tunnelmien siivittämänä toivon kaikille täällä piipahtaneille oikein hyvää ja menestyksekästä vuoden jatkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit piristävät aina, kiitos ♥