perjantai 11. marraskuuta 2011

11.11.11


Joku voisi luulla, että tosi innokkaana olisin jo kaivanut kynttelikön esille, vaan enpäs ole. Tämä 5-haarainen kynttelikkö on esillä ympäri vuoden.


Keväällä se oli vanhan komuutin päällä yövalona ja syksyllä siirsin sen kaakelimuurin hyllylle.


Loput kyntteliköt tuon vintistä pikkujouluksi tai joulukuun alussa. Joulu ei edelleenkään näy kuin mistelinoksana eteisen katossa ja piikkilankatähtenä makuuhuoneessa, mutta se johtuu vain siitä, etten halua tuoda koristeita sekamelskan keskelle.


Meidän keittössä (ja vähän muuallakin) lojuu hyvässä epäjärjestyksessä esimerkiksi villapusseja, puolivalmiita kananmunakaappeja, huopatonttuja, sammalta, kiviä, narunpätkiä ja nauhoja, kanaverkkoa, piikkilankakoristeita, jäkälää.. -siis kaikkea mitä nainen saattaa tarvita :)

Risuja en enää sentään tuo sisälle taloon muutoin kuin valmiina kransseina koristelua varten. En pidä tästä sotkusta yhtään ja odotan hartaasti sitä joulua, kun käsityömateriaalit ja varasto ovat omassa tilassaan. Sellainen tila on kyllä tulossa, mutta vasta suunnitteluasteella. Voi siis hyvinkin mennä monta joulua ja juhannusta ennen kuin tuo ylellisyys on todellisuutta. Siihen asti sinnitellään näin ja siivotaan sotkut komeron kätköihin vasta vähän ennen joulua.


Yhtään joululaulua en ole vielä mistään kuullut, mutta lasten viheltelyistä päätellen koulun joulujuhlaharjoitukset ovat alkaneet.

Pari joululehteä ostin, mutta annoin ne eteenpäin, kun olin vähän pettynyt niiden antiin. Ihan vielä en jaksa perehtyä ruokapuoleenkaan. En tosin enää muista mitä lehtiä ne oli. Toinen oli joku perinteinen ja toinen oli muistaakseni Deko. Onhan niitä toki muitakin, mutta ihan jokaista en viitsi ostaa.Täytynee kaivaa vanhat vuosikertalehdet jostain esiin ja tunnelmoida niiden kanssa. Lehtiäkin parempana inspiraationa minusta toimivat kyllä teidän ihanaiset joulublogit, sisustusblogeista nyt puhumattakaan. Kiitos teille niistä.

Lopettelen "lavastettuun" kuvaan. Kuvassa näkyvät tontut lähtevät keskieuroopan joulutoreille, pääsisipä vain joskus itsekin. Mutta jos ei eurooppalaisia joulutoreja, niin onneksi edes mukillinen höyryävää glögiä. Kaudenavaus siis :)

Kippis ja hyvää viikonloppua!

3 kommenttia:

 1. Uusi lukija :) ihania kuvia, kiitos. Täytyypä mennä myös puotiisi!

  VastaaPoista
 2. Heippa!
  Nuo tontutovat ihania! Oletko huovuttanut sen ala-osan myöskin?
  Ihanaa joulunodotusta!

  VastaaPoista
 3. Kiitos Tellervo, mukavaa joulun odotusta myös sinulle.

  Tonttujen alaosan ja pään olen märkähuovutttanut. Hiippa, nenä, silmät ja parta on kuivahuovutettu neulalla paikoilleen.

  VastaaPoista

Kommentit piristävät aina, kiitos ♥