tiistai 1. marraskuuta 2011

Punavalkoista syksyä

Erikoinen syksy. Lämmin ilma ja paljaat puut. Ruusuissa ja omenapuissa on kuitenkin lehtiä, joten haravaa ei vielä kannata piilottaa.

Kehäkukat hehkuvat pieninä aurinkoina persiljariviä vasten ja neilikkaruusu loistaa pinkkinä valopilkkuna viereen ränsistyneiden ukonhattujen vieressä. Puna-apilakin kukkii vielä, ja kurjenkello. Nokkosista voisi vielä tehdä vaikka lättyjä.

Viikonloppuna syötiin tuoreista kantarelleista tehtyä höystöä. Suppilovahreoita olisi metsässä vaikka kuinka paljon, jos vain jaksaisi niitä kerätä ja kuivata.

Joulu tuntuu ajatuksena vielä kovin kaukaiselta, vaikka kalenteri kertoo että aika lähellähän se alkaa olemaan. Kävin pikaisesti muutamissa joulublogeissa kurkkimassa ja kyllä osalla teistä on joulu jo paljon enemmän mielessä ja näkyvillä kuin minulla.

Kauden avausglögikin on juomatta, mutta mikäs tässä odotellessa? Eiköhän se joulufiiliskin sieltä jostain ala löytymään. Ehkäpä se tulee ensimmäisen räntäkuuron tai kuuraisen pakkasaamun jälkeen? Ja heti perään tulee ajatus, entä jos lunta ja pakkasta ei tulekaan? Jos tuleekin musta joulu? En jää sitä kuitenkaan nyt murehtimaan, sillä lumettomasta luonnosta löytää upeita sävyjä, kun vain pysähtyy rauhassa katsomaan.

Nautitaan loppusyksystä!

Ps. Tikkurilan joulukalenteri alkoi jo tänään!
Ps2. Kaupastanikin löytyy nyt kärpässieniä :)

3 kommenttia:

 1. Tosi kauniita kuvia sun blogissa!! :)

  Minun blogissani on tunnustus sinulle, käy hakemassa se sieltä. :)

  VastaaPoista
 2. Oi, miten en tiennyt tästä blogista vielä viime vuonna? Hyppään mukaan tunnelmalliseen joulunodotukseen, blogiasi on kehuttu jouluisella keskustelupalstallani www.jouluntaikaa.com :) Tulehan tutustumaan jos et ole jo jäsen!

  VastaaPoista
 3. Kiitos tunnustuksesta Keltaisen talon emännälle. Haetaan kun ehditään. Kiitos vinkistä Sarppa, täytyypää vieräilla foorumilla.

  VastaaPoista

Kommentit piristävät aina, kiitos ♥