keskiviikko 30. marraskuuta 2011

Marraskuun viimeinen


On marraskuun viimeinen päivä. Tuulee, ja mittari näyttää 6,1 astetta plussaa. Olisi hyvä päivä ikkunanpesuun ja tiivisteiden tarkastamiseen. Sen jälkeen voisi virittää muutaman paperitähden tunnelmaa tuomaan.

Ifolorilta tilaamani joulukortit (postikortit) tulivat ja ne näyttävät ihan kelvollisilta. Piparintuoksuakin on havaittu. Muksut leipoivat viikonloppuna ensimmäiset piparit, ja ne on jo syötykin. Minäkin leivoin, mutta villaisia. Nämä sopivat myös karppaajille ;)

 
Joulukuusenmattopohdinta ja muut joulupuuhat ovat olleet taka-alalla joulumyyjäisten ja pienen tilausruuhkan takia. Valosarjojen määrä on kuitenkin lisääntynyt muutamalla ja lapsilla on huoneessaan myös pikkuruinen kuusi.

Piikkilankatähtikin sai valot ja siirtynee kodinhoitohuoneen ikkunaan. Kerrankin led-valot, jotka eivät hohda sinisenä: Juhlataika merkkiset 20-osaiset led-sisävalot. Hyvä ostos! Toivottavasti myös kestäisivät useamman vuoden. Mikrolamppusarjat eivät ainakaan kestä.


Olen tehnyt viime päivinä paljon sammalkoristeita ja tänään niitä pihalla kuvatessani katselin tarkkaan myös vanhoja. Selasin kuvia ja totesin taas kerran, että sammalkoristeet eivät ole kertakäyttötavaraa.

Kirjoitin käsityöblogiini näistä sammalkirjaimista 24.4.2009 ja alla on sama M-kirjain eilen kuvattuna. Näitä kirjaimia olen pitänyt ulkona ympäri vuoden. Kesällä olen siirtänyt ne vähän varjoisampaan paikkaan ja antanut sateen hoitaa kastelun.


Sammalkartio on koristanut sisääntuloa jo useamman viikon. Kun saan rappuset puhtaammiksi, tuon sille kaveriksi keramiikkalumiukon.


Tein myös muutamia sammaltyynyjä perjantain myräkässä. Verkkoa leikatessa lähitienoo meni pimeäksi ja tyynyt valmistuivat lopulta otsalampun valossa. Niitä voisi koristella neilikoilla ja/tai ruusuilla.

Sammaltyynyn idea on simppeli. Verkkoa alle ja päälle, sammalta väliin ja lopuksi kursitaan tyyny kiinni joko verkon omilla katkotuilla "piikeillä" tai ohuella rautalangalla. Sammalkerrosten väliin kannattaa laittaa täytteeksi kaikki aiempien töiden jämäpalat ja silput. Ja myös turvetta voi käyttää.


Mukavaa marraskuun viimeistä ♥

2 kommenttia:

  1. Nuo huopapiparit ovat tosi kivoja, ja hyvä idea! Sopisivat varmasti johonkin kranssiin koristeeksi.

    Mukavaa marraskuun viimeistä ja kohta jo joulukuun ENSIMMÄISTÄ! :)

    VastaaPoista
  2. Ehkä ekaa kertaa täällä vierailulla ja pakko kommentoida,että aivan ihania nuo piikkilankatähti valoineen sekä sammalkartio. Itsekin olen jo vuoden päivät odottanut insipiraatiota saada aikaiseksi iso piikkilankasydän valoineen koristamaan terassia, mutta vielä se odotuttaa;) Mukavaa joulunalusaikaa!

    VastaaPoista

Kommentit piristävät aina, kiitos ♥