tiistai 16. joulukuuta 2014

Valkoiset taikinakoristeet

Pinterestissä olen törmännyt monta kertaa valkoiseen askartelutaikinaan ja eilen illalla kokeilin kuopuksen kanssa minkälaista taikinaa tulee, kun sekoitetaan ruokasoodaa, maissitärkkelystä ja vettä.


Mittasuhteet nappasin Ukkonooan blogista eli taikinaan laitoin

  • 2,5 dl ruokasoodaa
  • 1 dl (reilu) maissitärkkelystä
  • 1,5 dl vettä

Ennen taikinan jämäköitymistä lisäsin seokseen myös 3 tippaa vahvaa pipariminttuöljyä, mistä tuli koristeisiin vieno piparmintun tuoksu. Tipan tai kaksi enemmänkin olisi voinut kenties laittaa.


Seos on aluksi ihan vetelää, mutta jämäköityy veden haihtuessa. Jatka lämmitystä ja sekoittamista, kunnes seos on sopivan paksua.Taikina on leivontavalmista heti jäähdyttyään.


Taikina on mukavan tuntuista ja helposti käsiteltävää. Meillä nämä koristeet leipoi 10-vuotias kuopuksemme. Minun tehtäväksi jäi ripustusreikien tekeminen ja leimasinkokeilut.

Koristeet laitettiin uunipellille ja "paistumaan" noin tunniksi sataan asteeseen. Koristeita myös käännettiin välillä, niin ne kuivuvat nopeammin.


Näistä tuli kyllä todella kivoja. Osaan jäi vähän repsotuksia reunoihin, mutta ne on helppo tasoittaa veitsellä rapsuttamalla. Koristeet voi maalata, leimata, koristaa hileellä jne eli vain mielikuvitus on rajana.

Osa koristeista päätyy varmaan joulukuuseen ja jokunen ehkä pakettikoristeeksikin. Ehkäpä täytyy tehdä vielä toinenkin satsi?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit piristävät aina, kiitos ♥