maanantai 22. joulukuuta 2014

Nopeat kukka-asetelmat


Hyasintti on lempijoulukukkani ja ilman sitä ei joulu tule (vaikka tuleehan se kuitenkin). Eniten tykkään vaaleanpunaisen hyasintin tuoksusta. 

Tällä kertaa nappasin kuitenkin mukaani myös sinisen ja punaisen. Punainen hyasintti onkin minulle ihan uusi tuttavuus ja odotan jännityksellä minkä värinen se oikeasti on.Otin hyasinteistä purkit pois ja sovitin ne soikeaan koristeruukkuun. Olen etsinyt tuota harmaata sammalta jo pitkään ja sattumalta löysin sitä paikallisesta K-raudasta. Asettelin sammaleen kevyesti sipulien päälle. Päälle muutama kuusenpallo ja massasta "leivottu" lumihiutale. Kokeilin muitakin, mutteivat istuneet omaan, melko pelkitettyyn makuuni.


Amaryllis on toinen lempikukkani. Minulla se tahtoo vain olla kertakäyttökukka, vaikka monesti olen yrittänyt sitä uudelleen kukittaa. On lehtevänä jotenkin liian iso, ja jos olen vienyt sipulin kesäksi ulos, olen sen sinne myös unohtanut.


Valkoiset amaryllikset pääsivät purkkeineen päivineen koristeruukkihin. Päälle samaa harmaata jäkälää (onkohan sittenkin jotain ihan muuta kasvia?), lehtikuusen oksa kävyillä, lumihiutale sekä kuusenpallo.

Nyt kun näitä kuvia katselen, huomaan, että kovin syvään nuo sipulit on puutarhalla istutettu. En tiedä olisiko pitänyt rapsuttaa pintamultaa vähän pois? Olen ollut siinä luulossa, että sipulin täytyisi olla melko korkealla. Kastelun kanssa täytyy ainakin olla varovainen ja yrittää ujuttaa se reunaan pitkin pohjalle.


Kukat pääsivät nyt talon valoisimmalle ikkunalle kasvamaan. Lämpöpatteri ikkunan alla nopeuttanee myös prosessia jonkin verran. Eikä väliä jos hyasintit eivät aatoksi ehdi nuppujaan aikaista, sillä tykkään niistä nuppuisenakin.


Loppuun vielä kierrätysvinkki, jos käytätte väkevämpiä glögejä tai viinejä. Monissa joulusesongin pulloissa on helposti irroitettavat tarraetiketit, joita voi käyttää vaikkapa korteissa, purkeissa, peilinkulmassa, led-kynttiköiden kyljessä jne. 


Kävimme eilen illalla tekemässä suurimmat ruokaostokset ja enää pitäisi hankkia kinkku ja torilta kalat sekä perunat. Tänään on myös siivouspäivä ja kenties tuodaan kuusikin illalla sisään. Kuusentuonti tarkoittaa ainakin meillä pientä mööbeliseerausta ja tietokonepöytä saa siirron toisaalle. Touhukasta Tuomaanpäivää kaikille täällä piipahtaneille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit piristävät aina, kiitos ♥