maanantai 15. joulukuuta 2014

Tuoksuja


Saakohan Mrs. Meyer'sin ihanuuksia jostain Suomesta? Tämän upean tuoksuisen soijakynttilän tilasin vuosi sitten Iherbistä. Löytyyhän sieltä nytkin näitä kynttilöitä, mutta ei tätä Iowa pine tuoksua. Tämä kynttilä on jo loppuun tuoksuteltu, mutta pohjalle jäänyt massa tuoksuu edelleen, joten sujautin tuon lasipurkin eteiseen vesipatterin päälle ja kaapin taakse tuoksumaan.

Tällä hetkellä polttelen Gladen tuoksukynttilöitä. Kuistilla tuoksuu appelsiini ja mausteet (Warm orange and spice) ja keittiössä mausteinen omena ja kaneli (Spiced apple and cinnamon).



Nämä Gladen kynttilät tuoksuvat polttamattakin. Poltankin niitä yleensä vain vähän aikaa kerrallaan muiden kynttilöiden lisäksi, ettei tuoksusta tulisi liian voimakas. Gladen sivuilta löysin joulukalenterin, missä on myös arvontaa.

Paras tuoksu on tietenkin joulukuusessa, mutta sitä tuoksua saa vielä tovin odotella. Kuusi meille on perinteisesti kannettu tupaan vasta myöhään aatonaattoiltana. Saunaan ja pesuhuoneeseenkin ripustan tuolloin muutaman havunoksan tuoksua tuomaan. Kylmällä lasikuistillakin on jo pari viikkoa ollut vähän havua; kuusta, mäntyä ja tuijaa tekomistelioksan kanssa yhteen sidottuna. Hyvin ovat neulaset pysyneet kiinni.


Tiedän, että kaikki eivät voi allergian tai astman takia tuoksuja sietää. Itsekin meinaan tukehtua pesuainehyllyjen luona ja olen joutunut karsimaan tuoksut dödöistä sun muista jo vuosia sitten pois. Onnekseni kuitenkin siedän tuoksukynttilöitä ja -öljyjä sekä hyasintteja.


Mikä on sinun suosikkituoksusi? Entä onko joku tuoksukynttilä mitä suosittelisit?

1 kommentti:

  1. kyllä se on aina ollut vaniljan tuoksu, niitä saan aina tuikkuina syntymäpäivälahjaksi kesällä ja jouluna lisää- vai kummin päin ajatellaan. Taijanpa laittaaa palamaan, teille lämpöistä joulun aikaa Päikältä

    VastaaPoista

Kommentit piristävät aina, kiitos ♥