maanantai 29. joulukuuta 2014

Välipäivät

Jouluaattoa viettämässä meillä oli tänä vuonna molempien vanhemmat sekä miehen kummitäti, yhteensä meitä oli siis 10. Ruokien määrä tuli mitoitettua melko lailla nappiin, kun melkein kaikki herkut on saatu syödyksi.


Jouluruoka maistui oikein hyvin useampana päivänä, eikä ilmeisesti kenellekään tökännyt missään vaiheessa vastaan. Ehkäpä otetaan loppiaisena pieni uusinta ainakin laatikoiden ja rosollin muodossa?


Tapanina ajeltiin muun suvun kanssa kälyn luokse ja sielläkin saimme nauttia maukkaasta jouluruuasta. Leivinuunissa paistettu kinkku oli todella hyvää ja vieraat vastaanotti tämä kaunis ja kekseliäs kranssi.

Pyhät ja välipäivät on huilailtu. Muksut on hiihtäneet minisuksilla ja pelanneet uusia pelejään. Esikoinen on päristellyt ympäri taloa taistelevien tankkiensa kanssa ja mies on pistänyt korviinsa pukin tuomat Peltorit ja kasannut tyynenä palapeliä.


Meillä oli kuuden kilon kinkku ja pala savukalkkunaa. Kinkun jämät hienonsin ja pakastin hernekeittoa varten. Savukalkkunan suikaloin tähän laiskan naisen gluteenittomaan pikapizzaan. Pohjassa on siis pelkkää kananmunaa ja pohjan teko löytyy netistä esim. täältä.


Aleostoksilla kävin pikaisesti ja löysin lisää valoa kaamokseen. Sisääntulon kartiovalkokuusi sai ylleen valoverkon ja työhuoneen ikkunoihin löysin led-lumihiutaleet. Kaikki lisävalo on täällä katulamppujen ulottumattomissa tarpeen siihen saakka kunnes kevään valo voittaa pimeyden.  Lasten kanssa pitäisi vielä lähteä talvikenkäostoksille, mutta tuskin ne kengät kaupasta loppumaan pääsevät. 


Meillä jatkuu vielä joulu koristeiden muodossa. Moni koriste löysi paikkansa vasta aattona, joten ei mitään kiirettä niitä pois ottamaan. Aattona oli pieni koristepaniikkikin, kun viime vuonna käytössä olleita koristeita ei löydetty lainkaan. Käly onneksi pelasti meidät ja saimme kuusenrimpulaamme edes valot. Ja niitä kuusiakin oli kaksi, kun ensimmäinen latva ei näyttänytkään katkaistuna hyvältä. Toinen kuusi taas oli liian leveä ja muotopuoli, joten ensimmäinen rimpula otettiin kuitenkin sisään. Taas kerran on mielessä pyörinyt joulukuusen osto, mutta onhan se vähän hölmöä, kun nurkilla kasvaa ainakin sata pikkukuusta. Oksasakset ja pieni harvennus lienee se parempi vaihtoehto. Tai pikkutaimien siirto heinäpellon reunaan. Sitä ennen kannattanee kuitenkin tutustua joulukuusen kasvatukseen vaikkapa Joulupuuseuran sivuilla.


Mukavia vuoden viimeisiä päiviä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit piristävät aina, kiitos ♥