keskiviikko 28. joulukuuta 2011

Hämäränhyssyä

Kylläpäs se joulun paras aika meni taas niin nopeasti, ja nyt ollaan jo välipäivissä. Aatto oltiin kotona isovanhempien kanssa, joulupäivänä käytiin syömässä toisessa mummolassa ja tapanina toisessa. Pikkuisen on haikea olo, eikä joululaulujakaan ole tullut aattoillan jälkeen kuunneltua tai laulettua.
 *  * * *  *
Eikä joululauluja kyllä viimeisen vuorokauden aikana olisi voinut mistään kuunnellakaan, sillä meilläkin tapaninpäivän suunnitelmat muuttuivat oleellisesti, kun koko vuorokausi ja seuraavaakin kului sähköttä. Me olimme porakaivon omistajina myös ilman vettä.


Pääasiassa oleskelimme salissa missä on tämän talon ainoa tulisija. Katselimme kuusta kynttilänvalossa ja ihan vain olimme. Uusia lautapelejäkin kokeiltiin. Oikeastaan oli ihan mukavaa, vaikka lapsia välillä harmitti kovasti, kun eivät päässet pelaamaan uutta autopeliä.
*  * * *  *
Kiireinen joulupukki meillä ei tänä vuonna ennättänyt käymäänkään. Ilman lahjoja emme silti jääneet, sillä Napapiirin Express tomerine tonttuineen toimitti meille illansuussa niin monta pakettia, että epäilimme niiden ensin tulleen tykkänään väärään osoitteeseen.


Aatto sujui kerrankin ilman isompaa sähläystä. Tämä joulu jäänee kuitenkin parhaiten mieliin tuon Tapaninpäivän myrskyn, ja sen aiheuttamien vaurioiden takia. Pihalla odottaa melkoinen souvi ja risusavotta, kun kaikki myrskyn kaatamat puut saadaan raivattua.
 *  * * *  *
Metsästä ja pihasta kaatui monta kuusta, mäntyä ja koivuakin ja nyt olisi materiaalia vaikka minkälaisiin havutöihin. Minun piti kokeilla ennen joulua havupukin tekoa, mutta aika loppui kesken, eikä tuolloin kyllä ollut havujakaan. Nyt olisi, joten saapa nähdä saanko tehtyä ovipieleen nuutinpäiväksi vihreän pukin. Nyt on pakko kömpiä nukkumaan ja toivoa, että myrsky alkaisi laantumaan ja torppa pysyisi tämän yön lämpimänä.
*  * * *  *  
Annetaan joulutunnelman jatkua ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit piristävät aina, kiitos ♥