maanantai 12. joulukuuta 2011

Tunnelmia salista


Salissa (olohuoneessa) joulu ei aiheuta juurikaan muutoksia. Kuusi tuo huoneeseen ripauksen vihreää, mutta muuten mennään vaalean, harmaan ja mustan sävyillä kuin muutenkin.

Komuutti-nurkka sai koristeekseen marraskuusta asti pihalammessa odottaneen pikkukuusen ja paperitähtilampun.


Verhoja huoneessa ei tällä hetkellä ole. Oli kyllä, mutta otin suorat verhotangot keväällä pois ajatuksena vaihtaa ne makuuhuonee isoäidin tankoihin ja päinvastoin. Pesin samalla ikkunoissa olleet valkoiset panamakangasverhot ja nepäs kutistuivat niin paljon, ettei niistä ole enää pitkiksi verhoiksi ilman rustaamista.


En ole verhoja isommin kaivannut. Huoneen väritystä lämmittämään ajattelin kuitenkin tehdä juuttikankaasta pienet kapat. Niihin voisi painaa kangasvärillä jotain jos vain ehtii ja osaa. Sovittelin tangoksi myös heinäseipäitä, mutta eivät ne sittenkään oikein istuneet paikoilleen ja niiden kiinnityskin olisi tuottanut melkoista päävaivaa.

Ikkunoiden välipuussa roikotan pieniä sinkkituutteja ja niissä tekokukkia. Alla olevien lämpöpattereiden takia aitoja ei kannata käyttää. Nyt kun ei ole verhoja huomaan myös, että ratkaisematta on edelleen pattereiden lopullinen väri.  Ovat pohjamaalissa, kun en osaa päättää pitäisikö maalata tapetin sävyyn vai taitetulla valkoisella.


Tästä joulupukin tuomasta lasilyhdystä pidän paljon. Kesällä ulommaisessa astiassa oli vettä ja pihan kukkia kellumassa. Nyt siellä on käpyjä. Nämä kaksi sisäkkäistä lasilieriötä ovat toisissaan kiinni. Ideaa voi itsekin soveltaa jos omistaa sopivia purnukoita.Ovinurkka on valmiina vastaanottamaan juhlavieraan. Valurautaiseen kuusenjalkaan sopiva kori tai sinkkiastia on vieläkin hakusessa. Ellei valmista löydy niin virkkaan (ja muovitan) jalalle korin itse. Myös mattoasia on vielä mietinnässä.


Muutama bloggaaja on jo tuonut kuusen sisälle, mutta minulla ei vielä ole kuusta edes katsottuna. Toisaalta jos kuusen toisi sisälle vaikka jo ensi viikon alussa, siitä malttaisi ehkä luopua hyvissä ajoin ennen suurempaa neulaskatoa? Sarin joulublogista löydät muuten todella hyvät hoito-ohjeet kuuselle.


Joulun paras kukkaistuoksukin on kotiutunut meille ja nypin kukintansa lopussa olevasta hyasintistä muutamia kukkia kupupeuran sammalmättäälle. Muita joulukukkia tuskin tänä vuonna hankinkaan, ellen sitten satu törmäämään kohtuuhintaiseen jouluruusuun.


Nyt täytyy lähteä hetkeksi risujen maailmaan ja tarkastamaan lumiukon päivän kunto. Lits-läts kuuluu ainakin räystäältä.

Mukavaa lucianpäivän iltaa ♥

3 kommenttia:

  1. Tykkään kovasti tyylistäsi! Se on tarpeeksi selkeää; mukavasti tuo mustakin tuo ryhtiä valkoiseen!!

    VastaaPoista
  2. Kiitos Eleonora. Vähän karulta tuo huone kuvissa ehkä näyttää, mutta eipä se yleensä noin väritön ja siisti olekaan ;) Viereisestä lastenhuoneesta ajautuu väistämättä tavaraa ja vaatetta sohville ja pöydille.

    VastaaPoista
  3. Oi miten kauniita kuvia kauniista huoneesta!

    VastaaPoista

Kommentit piristävät aina, kiitos ♥