torstai 29. joulukuuta 2011

Toisinto

Kuusi 2010
Kuusi 2011 

Koristelu näyttää lähes identtiseltä, mutta kuusi sentään on eri. Lapset koristelivat kuusen valoja, tähteä ja punosta lukuunottamatta. Ensi jouluksi täytynee keksiä jotain muuta, ettei kuusi kolmatta kertaa näytä samalta. Jospa ensi vuonna palaisi olkikoristeisiin, tai tuunaisi vanhoista/askartelisi pelkkiä valkoisia koristeita? Tai käyttäisi koristelussa kukkia, kuten Sari teki? No, onneksi sitä on aikaa miettiä.


Kuusenjalalle onnistuin löytämään sopivan sinkkipaljun, mutta se kuusenalusmatto jäi tekemättä. Tarkoitukseni oli leikata säkkikankaasta ympyrä ja suitsait surauttaa reunaan kanttinauha tai vain taitos. Mielessä oli myös virkata reunaan juuttinarusta jonkinlainen "pitsi". Mutta kuten kuvasta näkyy, mattona on sama keskeneräinen villamatto kuin edellisenäkin vuonna.

Mikään ei tietenkään estä tekemästä mattoa nyt kun olisi aikaa, mutta kun on siivonnnut käsityövälineet jouluksi komeron kätköihin ei millään viitsisi ottaa niitä sieltä vielä esille. Katselin kyllä, että H&M:stäkin saisi nyt kuusenalusmattoja edullisesti.


Kuusta ja muita koristeita (joista iso osa jäi tänä vuonna kokonaan löytymättä) katsellaan meillä ainakin loppiaiseen saakka, jos kuusenneulasia ei sitä ennen ala suoranaisesti satamaan. Monesti on päästy nuutinpäiväänkin saakka. Varsinaisia tonttuja löytyy meiltä vain lastenhuoneen verhoista, joten mitään tonttuähkyä ei pääse syntymään. Keittiössäkin aion pitää punaruutuiset verhot siihen asti kunnes aurinko alkaa tosissaan vihjailemaan tulevasta keväästä.

Perinteisesti olen joka vuosi ostanut joko ennen joulua, tai alennusmyynneistä, jonkin joulukoristeen ja merkinnyt siihen vuosiluvun. Tämän vuoden koriste olkoon tämä pieni peltilintu. Katselin näitä jo viime vuonna. Isompana parvena voisivat olla hienoja kuusessakin. Tämä yksi lennähti kuitenkin makuuhuoneessa kaapin päällä olevaan olevaan karahkaan.


Tämä vuosi käy kohta vähiin, joten
toivon Sinulle oikein mukavia vuoden viimeisiä päiviä!

6 kommenttia:

 1. Oikein ihanaa tulevaa vuotta! :)

  VastaaPoista
 2. Hyvää Alkavaa Uutta Vuotta 2012 :)
  Meillä myös joulukoristeet ja kuusi ovat ainakin loppiaiseen asti :) Ja ihana idea tuo "alemyynneistä joka vuosi koristeen ostaminen" ja vielä vuosiluvunkin merkkaaminen :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos tulevan vuoden toivotuksista.

  Nyt kun tarkemmin mietin, pitäisi ehkä hankkia uusia koristeita kolme kappaletta, kun on kolme lastakin. Olen ajatellut, että isompina kenties muistaisivat nuo koristeet jos silloin ne itselleen huolivat. Viime vuonna hankin kolme pientä puukeinuhevosta, joten ehkäpä seuraavalla kauppareissulla ostan näitä lintuja vielä kaksi lisää.

  VastaaPoista
 4. Mukavaa vuodevaihdetta myös sinulle ja kivoja asioita vuoteen 2012!

  VastaaPoista
 5. Hauska idea merkata joulukoristeisiin vuosi ! Sitä kun välillä miettii rakkaimpien koristeiden ikää...vuosiluku helpottaisi kummasti ; )
  Minä jo suunnittelin ensi joulun kuusenkoristusta... ehkä olen hieman etuajassa, hih ; )
  Oikein onnellista ja iloin täyteistä vuotta 2012 !

  VastaaPoista
 6. Kiitos Kanelia ja kardemummaa ja Sariw. Kuusenkoristeita minäkin olen jo vähän miettinyt ja jopa ostanut uusi korttipohjia tulevan joulun kortteja varten :) Oikein onnellista tätä vuotta myös teille.

  VastaaPoista

Kommentit piristävät aina, kiitos ♥