keskiviikko 15. joulukuuta 2010

Korttipaniikki

  • Yleensä askartelen itse joulukortit, yksin tai lasten kanssa.
  • Yleensä "herään" tähän asiaan aivan liian myöhään.
  • Yleensä teen sitten kortteja yömyöhälle ja postitus jää siihen viimeiseen päivään. Tai sitten ykköspostin varaan.
  • Yleensä kortit ovat kuitenkin saatu ennen joulua vastaanottajille.

Tänään on se viimeinen postituspäivä ja korttiasia on edelleen hoitamatta.
Suht helppo ja toimiva idea minulla kyllä on, mutta ei kättä sen toteuttamiseen. Liika innokkuus tahtoo aina välillä kostautua ja nyt on ranne tiukassa tukisiteessä yhtäkkisen rautalankavääntöinnostuksen "palkkana".

Käsikipuisena täytyy siis turvautua muihin konsteihin. Oman puodin kortteja en voi käyttää, koska käytin niitä jo viime jouluna. Ranne kipeänä ei valmiiden korttien kirjoituskaan onnistu. Hiiren ja varsinkin kuvankäsittelyohjemien käyttö "väärällä" kädellä vaatii hieman totuttelua, mutta kyllä sen onneksi parissa tunnissa sisäistää. Kirjoittamista ei kuitenkaan yhtä nopeasti opita.


Mielessä kävi ensin valokuvien teettäminen, mutta äkkiselailulla kuvia ei saa painettua suoraan postikortiksi näissä nopeissa palveluissa. Eli kuva täytyisi joka tapauksessa sujauttaa kuoreen ja jonkun kirjoittaa kuoriin saajan nimet. Ja kuvien taakse vielä jotain terveisiäkin.

Paras vaihtoehto siis nyt on Itellan e-kortti. Eli minä suunnittelen vasurillani pelkän korttikuvan, siirrän sen Itellan sivuille, naputan ruudulle jouluterveiseni ja osoitteet. Itellassa sitten tulostavat kortit kartongille ja jakavat haluttuna päivänä. Jopa vastaanottajien osoitteet saa siirrettyä yhdellä kertaa kun tekee niistä sopivan mallisen tiedoston. Minulla ne ovat jo valmiiksi taulukossa E-kortissa ei tosin ole mitään edullisempaa jouluhintaa, mutta hinta on sitten sama kaikkiin maihin.

Jos käsi antaa myöden niin teen varovasti muutaman kortin tai oikeammin joulukoristeen alkuperäisen suunnitelman mukaan ja tulostan näille kaveriksi vielä kotitulostimella valmiin korttikuvan. Näillä eväillä mennään siis tänä vuonna. Ajatus se kai joulukortissa on se tärkein asia, onhan?

Kuvissa joulukortteja menneiltä vuosilta. Ensimmäisen kuvan tonttu-kortti on suosikkini. Siinä 5v esikoinen maalasi ruskealla kiven ja punaisella kolmion tonttulakiksi. Sitten minä piirsin kynällä tontulle pään ja esikoinen lisäsi silmät ja suun. Lopuksi vielä rei'itimme paperin tähtilävistimellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit piristävät aina, kiitos ♥