lauantai 4. joulukuuta 2010

Lumihiutaleita

Tänään lauantaina on satanut ihanasti keveää pakkaslunta. Aikaisemmin tällä viikolla innostuimme lasten kanssa tekemään niitä myös paperista.


En muista koska viimeksi olen itse näitä tehnyt, mutta innostuin taas kun opin taittelemaan paperin eri tavalla kuin ennen. Silloin kun minä olin lapsi, tehtiin aina vain niitä neli/kahdeksankulmaisia.

Nämä ensimmäiset tehtiin ihan kopiopaperista. Paperi saisi olla pikkuisen ohuempaa, niin taitoksista tulisi tasakokoisempia ja kuvioista samanlaisia. Toisaalta nämä paksumpina kestävät hyvin kevyen silityksen ennen ikkunaan teippaamista.


Kiinnitin hiutaleet lasikuistin parioviin ja lastenhuoneen ikkunaan. Helppoa ja edullista talvitunnelmaa. Ja sitten kevätauringon valaistessa nämä irtoavat laseista huomattavasti helpommin kuin spraylumi tai kalvovärikoristeet.

Kävi mielessä, että olisiko tässä ideaa yksinkertaiseen joulukorttiinkin? Kohta on nimittäin pakko ryhtyä askartelupuuhiin, tai hankkia kortit valmiina, koska en voi enää toista kertaa lähettää oman puodin kortteja.

Kokeile sinäkin, yksin tai lasten kanssa, ellet ole aikaisemmin kuusisakaraisia hiutaleita tehnyt. Tässä muutama linkki netistä löytyneisiin ohjeisiin:

2 kommenttia:

  1. Pieni vinkki lumihiutaleiden kiinnitykseen. Ainakin ohuemmasta paperista tehdyt pysyvät hyvin kiinni ikkunassa saippualla. On helppo poistaakin, ei jää liimajälkiä, saippua vain pyyhkäistään pois.

    VastaaPoista
  2. Kiitos vinkistä tarutikki. Ei ihan heti tulisi mieleen saippuaa liimana kokeilla.

    VastaaPoista

Kommentit piristävät aina, kiitos ♥