tiistai 23. marraskuuta 2010

Maistuisiko käpykakku?

Tätä kakkua ei valitettavasti voi syödä, mutta tämä sopii pöytäkoristeeksi vähän viileämmällekin kuistille tai jopa ulos. Voit täyttää ”kakun” joko kuiville tai tuorekukille tarkoitetulla oasis-sienellä käyttötavan mukaan.

Ohjeessa tehdään sydänkakku, mutta voit tehdä kakusta yhtä hyvin myös pyöreän tai vaikka neliön -mallisen. Tai vaikka korkean kerroskakun.


Tarvikkeet: kuusenkäpyjä, laakea vati, kuivaa tai kasteltavaa oasis -sientä, ohutta rautalankaa, sivuleikkurit sekä koristeita ja kukkia makusi mukaan.

1. Leikkaa oasis-sienestä haluamasi mallinen pala. Laita tuoreiden kukkien alle tuleva märkä oasis-sieni veteen (esimerkiksi vedellä täytettyyn vatiin) imemään kosteutta. Nosta sieni vedestä kun se ei enää ime vettä.

2. Katkaise rautalangasta noin kahden metrin pala ja taita se kaksinkerroin.

3. Tee rautalangan taitoskohtaan pieni lenkki/silmukka (tarvitaan yhteen liittämiseen) ja aseta ensimmäinen käpy rautalankojen väliin. Kierrä lankoja kerran pari toistensa ympäri ja kiinnitä seuraava käpy ja kiinnitä käpy taas paikalleen kiertämällä rautalankoja kävyn takana.

4. Jatka käpyjen kiinnittämistä kunnes käpyrengas yltää oasis -sienen ympärille. Kiinnitä rautalangat alussa tehtyyn lenkkiin, lyhennä lankoja tarvittaessa ja työnnä päät oasis -sienen sisään.

5. Kierrä nauha ”kakun” ympärille niin, että se peittää rautalangan. Sydänkoristeessa voit työntää nauhan päät sydämen yläosaan käpyjen väliin. Jätä nauhaan hieman löysyyttä, sillä kuivuessaan kävyt avautuvat ja levenevät hieman. Lisää halutessasi ”kakkuun” myös rusetti.

6. Asettele kakkuun koristeet. Kuvan kakussa on käytetty valkoista leikkoneilikkaa ja tarjoilulautasta on lisäksi koristeltu tuijan oksilla ja pienillä värjätyillä kävyillä. Leikkaa kukan varsi lyhyeksi terävällä puukolla ja työnnä oasis-sieneen.

7. Jos sieni näkyy käpyjen välistä, ujuta sienen ja käpyjen väliin esimerkiksi sisal- tai kookoskuitua.

8. Nosta kakku tarjolle ja muista kastella märkä-oasis sientä aika ajoin.


Vaihtamalla neilikat pieniin koristeomenoihin ja kanelitankoihin kakun ilme muuttuu täysin. Yhtä lailla omenoiden tilalle sopisivat vaikka kauniissa käärepapereissa olevat makeiset tai konvehdit.Mars käpymetsään ja sitten leipomaan!

4 kommenttia:

 1. Tuo koristeomenoilla koristeltu versio on aivan ihana.

  VastaaPoista
 2. Kiitos Pia. Kohta kaivan omenakakun laatikosta esille ja laitan lasikuistille. Siitä hyvä koriste, ettei mene miksikään vaikka lämpötila vaihtelisi pakkasesta lämpöasteisiin.

  VastaaPoista
 3. Kiitos, kyllä tuo kakku maistuu! :)
  Tuohon kattaukseen mielelläni istun.
  Aivan ihania vinkkejä sinulla täällä!
  Ja tuo valitsemasi musiikki on niin kaunista!

  Iloista 1.adventtia!

  VastaaPoista
 4. Kiitos Nina.

  Näiden kakkujen ja muiden askartelujen kanssa suurin ongelma on niiden sijoittaminen. Kaikki pöytätila tuntuu olevan niin kortilla tai korvautuvan ei niin kauniilla asioilla (kännyköillä, avaimilla, legomonstereilla, lehdillä, akuankoilla...)

  VastaaPoista

Kommentit piristävät aina, kiitos ♥