keskiviikko 17. marraskuuta 2010

Käpyjä, käpyjä

Kuusenkäpy, männynkäpy, sembramännynkäpy, lehtikuusenkäpy, lepänkäpy ja mitäs muita niitä onkaan?


Kävyistä saa tehtyä monenlaisia koristeita, mutta ne ovat kauniita vaikkei niille tekisi yhtään mitään. Pistäisi vain purkkiin ja katselisi.


Lasten kanssa kävyistä syntyy nopeasti tonttuja tai enkeleitä, vaikka joulukuuseen ripustettavaksi.


Enkelissä käytetty käpy on sembramännystä. Siivet on leikattu paksusta arkarteluhuovasta ja hiukset liimattu puretusta luonnonnarunpätkästä.


Käpytontun hiippalakki on tehty turvepellavahuopalevystä liimaamalla. Päänä molemmissa on pieni puupallo.

Pikkuisen enemmän vaivaa ja aikaa vaativat pahvi/styroksiaihion päälle liimaamalla tehdyt käpykuuset ja -pallot sekä käpysuomu kerrallaan tehty käpypallo. Kuvan pallo on tehty kuusenkävyn suomuista vanhan kuusenpallon päälle kuumaliimaa apuna käyttäen.Kävyistä voi siis irroitella suomuja tehdä niistä vaikka tontun pikkutaloon kattopaanuja. Männynkävystä syntyy käpykukka kun katkaisee kävyn ylimmän osan oksasaksilla tai sivuleikkureilla pois.

Kävyt voi liimata myös tasoon, kuten tässä sydämenmallisessa seinäkoristeessa. Pohjana on tukevaa pahvia. Kaveriksi kävyille sopivat muut luonnonmateriaalit kuten vaikkapa mausteet ja kuivatut hedelmänpalaset.


Kuvaohje sydänkoristeeseen (klikkaa isommaksi):


Loppuun vielä sananen käpyjen keräämisestä. Tiesithän, että maahan pudonneita käpyjä ja oksanpätkiä saat kerätä, mutta puissa olevat kävyt ja oksat on syytä jättää rauhaan.

Lisää käpyasiaa luvassa toisella kertaa :)

2 kommenttia:

  1. Voi kun hauskoja ideoita! Tällaista blogia olen etsiskellytkin, saa aina itsekin inspiraation tehdä jotain kun lueskelee muiden tekemisiä :)

    VastaaPoista
  2. No, nyt niitä käpyjä pitää lähteä etsimään. Onneksi pihakuusessa on kävyt tallella :-) Ihania ideoita!

    VastaaPoista

Kommentit piristävät aina, kiitos ♥