keskiviikko 7. tammikuuta 2015

Kuusimietteitä


Olen tässä arjen alkajaisiksi tutustunut joulukuusen kasvatukseen ja leikkaukseen. Pitäisi jonain kauniina, tai ainakin poutaisena, päivänä ottaa oksasakset käteen ja käydä leikkaamassa muutamaa kotometsän pienempää kuusta. Joulukuusen leikkaukset aloitetaan, kun puu on 1-1,5 metrinen.

Mietiskelen myös josko keväämmällä yrittäisi siirtää pieniä taimia heinäpellon reunaan kasvamaan, tai hankkisi jopa muutaman ostotaimen. Ajatus omasta, pienestä kuusiviljelmästä tuntuu kiehtovalta vaikka sitä "satoa" saisikin vasta kymmenen vuoden päästä.

Olisihan se hienoa jos lapset sitten isoina voisivat tulla mummolaan kuusenhakuun omien perheidensä kanssa. Mitään isoa viljelmää en siis suunnittele, vaan vain noin kymmenen taimen vuosittaista istutusta. Tarve on pienempi kuin kymmenen, mutta on varmaan hyvä varautua leikkausvirheisiin ja myyrätuhoihin. Ja eiköhän muutama ylimääräinen kuusi aina jollekin kelpaa. Ja jos nyt oikein asiaa pohtii, niin ehkä pitäisi hakea käpy kotimetsän kuusesta ja yrittää kasvattaa itse ne taimetkin.


Hmm.. kuusihaaveita sulatellessa tässä vielä leikkauksen mallia. Mukavaa keskiviikkopäivää!6 kommenttia:

 1. Aivan ihania tonttukuvia! :)
  Joulukuusenkasvatussuunnitelmasi kuulostaa hyvältä.
  Onnellista uutta vuotta 2015!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sara D.B. Kuusenkasvatus suunnitelmat nytkähtivät tänään leikkausharjottelun myötä eteenpäin. Sakset vain eivät olleet ihan terässä ja nyt on vähän ranteet kipeänä. Saapa nähdä tuleeko noista leikkaamistani kuusista mitään, kun eivät alkujaan ole tuuheita ja hyvässä valossa kasvaneita. Muutaman vuoden takainen Tapani (myrsky) kaatoi vanhoja kuusia aikaansaaden pienen aukon metsään, sitä tänään katselin ja mietin josko sinne laittaisi niitä taimia kasvamaan.

   Poista
 2. Voi mikä söpö tonttu on lähtenyt kuusta kaatamaan ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Miru. Tuo tonttunen on ensimmäisiä huovuttamiani tonttuja ja se on seikkaillut enemmänkin, esim puotini joulukorteissa ja vanhan blogini joulukalenterissä muutamana vuonna. Jos haluat katsella lisää tontun puuhia: tässä linkki vuoden 2009 kalenteriin: http://blog.risulintu.net/?page_id=3074

   Poista
 3. Onpa suloinen tonttu! Täytyykin laittaa blogisi muistiin :) Enpä ole tänne ennen löytänytkään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos valkoisiahiutaleita. Kiva kun jätit itsestäsi jäljen, niin minäkin löysin mukavaan blogiisi. Lueskelen enemmän kun tulee sopiva väli :)

   Poista

Kommentit piristävät aina, kiitos ♥