keskiviikko 10. joulukuuta 2014

Suolalyhty

Kai teilläkin jo kasvatellaan suolankukkia?


Bongasin idean viime viikolla Facebookista. Suolalyhty kuulosti ja näytti niin mielenkiintoiselta, että piti heti käydä kippaamassa pölyiset kävyt tuosta lasipurkista pois. Pesun jälkeen laitoin pohjalle pussillisen merisuolaa ja vettä sen verran, että suola peittyi.


Tänään kuvaushetkellä astiassa on ollut merisuolaa ja vettä reilu 3 vuorokautta. Välillä vesi on päässyt haihtumaan olemattomiin, mutta lisäyksen jälkeen reunus on alkanut taas kasvaa ylöspäin. Lämpö edistää suolan nousua, joten astiassa kannattaa polttaa tuikkuja/kynttilää tai viedä astia lämpimään paikkaan. Jos vettä ja suolaa riittää, nousee reunus kuulemma reunan yli ja jatkaa kasvuaan reunaa alaspäin.


Sitten kun lyhty halutaan muuhun käyttöön, pitäisi suolan irrota helposti liottamalla ja normaalilla pesulla. Tulipa tässä katsellessa mieleen, että mitäs jos veden sekaan heittäisi karamelliväriä? Lastenhuoneeseen voisin tuota kokeilla, kun värejä kaapista löytyy. Raportoin tuloksista myöhemmin.

Erittäin tervetullut idea näillä keleillä, kun huurretta löytyy vain pakastimen sisältä. Vesisade ja +5 astetta ei ole mieluisin joulunodotussää, mutta otetaan sekin asia positiivisesti vastaan ja iloitaan, kun säästämme lämmityksessä. Käytetään säästöt sitten vaikka joululahjoihin, vai mitä? Mukavaa päivänjatkoa!

1 kommentti:

  1. tolle bilder und inspirationen, einen schönen samstag wünscht angie

    VastaaPoista

Kommentit piristävät aina, kiitos ♥