torstai 21. tammikuuta 2016

Jouluna 2015


Pieniä joulutunnelmia päivittelin ennen joulua ja sen jälkeen Instagramiin, mutta laitanpä tännekin muutama kuvamuiston ja mietelmän menneestä joulusta. Instagramiin laitan kuvia yleensä suoraan kännystä ja tässä talven pimeydessä otettuna ne ovat niin suttuja, ettei niitä kestä katsoa yhtään isompina.


Jouluvieraat otti vastaan pihatonttu, mikä sai joulukuun kunniaksi päähänsä punaisen juuttihiipan. Aattoa vietimme miehen vanhempien ja kummitädin kera. Omat vanhempani eivät valitettavasti päässet tulemaan.

Ruoka oli normaalia jouluruokaa, joskin tänä vuonna lisäsimme kalojen määrää ja jätimme karjalanpaistin tekemättä. Eipä sitä soosia kukaan kaivannutkaan, kun oli palvikalkkunaa, kinkkua ja sen liemestä tehtyä kastiketta. Muistiin laitettavaksi itselle, että jouluna ei mene keittoperunoita normaalia määrää, kun kerran on laatikoita sun muita. Muutama riittää syöjää kohden.


Pöytäkoriste oli helppo, mutta tykkään tuosta kovasti. Havut olivat kyllä tässä versiossa muovia. Onneksi kuusi sentään oli aito. Ostettu kylläkin. Hain kuusen kiireessä enkä huomannut sitä isommin käännellä. Hieman toispuoleinenhan tuo oli ja vaati kotona oksasaksiakin. Ensi jouluna viisaampana kuusikaupoilla ellei omasta metsästä silloinkaan löydy sopivaa.


Kuusenmatto oli hukassa tänäkin jouluna. Tai ei se oikeastaan ollut hukassa, en vain nähnyt sitä koristelaatikossa, kun olin käärinyt niin pieneksi mytyksi. Onneksi löytyi ja saatiin ujutettua vielä osittain koristellun kuusen alle. Nuo hopeankimaltavat verhot näyttävät kamalilta, mutta en ehtinyt perehtyä ennen joulua uusien hankintaan eikä vanhat vitivalkoiset olleet yhtään paremman näköiset ikkunassa.


Kuvassa on varmaan Tapaninpäivä ja perinteinen välipäivien palapelin kokoaminen on aloitettu. Pöytä ja sen alla oleva matto olivat joululahjoja, mitkä saimme jo ennen joulua. Kiitos niistä ja tietenkin kaikista muistakin ihanista lahjoista.


Joulukukkina oli kaksi amaryllistä, kirjava joulutähti ja tietysti hyasinttejä. Riisipuuroa on keitelty ja keitellään monta kertaa joulujen välissäkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit piristävät aina, kiitos ♥